Tuesday, August 30, 2011

Rafaelo kuglice

Malo, belo, okruglo, elegantno, romantično… Mi mislimo na Rafaelo kuglice, ali ako Vas ovaj opis više asocira na bisere, znajte da niste puno pogrešili… Videćete sami, one i jesu pravi biseri svečane trpeze.

Sastojci za 8 osobe

2 dlvode
500 gmleka u prahu
250 gmargarina
100 glešnika
500 gšećera
500 gkokosovog brašna

Priprema



Na visokoj temperaturi kratko propržite lešnike pa ih ogulite.



U dublju posudu stavite vodu da proključa pa dodajte šećer i margarin i mešajte dok se ne rastope.



Sklonite posudu sa vatre pa postepeno umešajte mleko u prahu i 400 g kokosovog brašna pa ostavite smesu da se hladi.



Od ovako pripremljene smese oblikujte kuglice i u sredinu svake stavite prethodno propržen i oguljen lešnik.



Ukoliko Vam se desi da i ohlađena smesa bude suviše mekana da biste lepo mogli da oblikujete kuglice, slobodno dodajte još malo kokosovog brašna.

Uvaljajte kuglice u ostatak kokosovog brašna.



Posluženje



Kuglice služite servirane u papirnim korpicama, a do služenja ih držite na hladnom mestu.


Prijatno!

No comments:

Post a Comment