Malo, belo, okruglo, elegantno, romantično… Mi mislimo na Rafaelo kuglice, ali ako Vas ovaj opis više asocira na bisere, znajte da niste puno pogrešili… Videćete sami, one i jesu pravi biseri svečane trpeze.
Na visokoj temperaturi kratko propržite lešnike pa ih ogulite.
U dublju posudu stavite vodu da proključa pa dodajte šećer i margarin i mešajte dok se ne rastope.
Sklonite posudu sa vatre pa postepeno umešajte mleko u prahu i 400 g kokosovog brašna pa ostavite smesu da se hladi.
Od ovako pripremljene smese oblikujte kuglice i u sredinu svake stavite prethodno propržen i oguljen lešnik.
Ukoliko Vam se desi da i ohlađena smesa bude suviše mekana da biste lepo mogli da oblikujete kuglice, slobodno dodajte još malo kokosovog brašna.
Uvaljajte kuglice u ostatak kokosovog brašna.
Kuglice služite servirane u papirnim korpicama, a do služenja ih držite na hladnom mestu.
Prijatno!
Sastojci za 8 osobe
2 dl | vode |
---|---|
500 g | mleka u prahu |
250 g | margarina |
100 g | lešnika |
500 g | šećera |
500 g | kokosovog brašna |
Priprema
Na visokoj temperaturi kratko propržite lešnike pa ih ogulite.
U dublju posudu stavite vodu da proključa pa dodajte šećer i margarin i mešajte dok se ne rastope.
Sklonite posudu sa vatre pa postepeno umešajte mleko u prahu i 400 g kokosovog brašna pa ostavite smesu da se hladi.
Od ovako pripremljene smese oblikujte kuglice i u sredinu svake stavite prethodno propržen i oguljen lešnik.
Ukoliko Vam se desi da i ohlađena smesa bude suviše mekana da biste lepo mogli da oblikujete kuglice, slobodno dodajte još malo kokosovog brašna.
Uvaljajte kuglice u ostatak kokosovog brašna.
Posluženje
Kuglice služite servirane u papirnim korpicama, a do služenja ih držite na hladnom mestu.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment