Tuesday, August 30, 2011

Goveđi gulaš

Ovaj recept smo spremili za sve one koji žele da upotpune svoje znanje o pripremi gulaša, kao i za one koji se do sada nisu usuđivali da krenu u avanturu spremanja ovog pomalo komplikovanog, ali ipak jako ukusnog i poznatog jela.

Sastojci za 4 osobe

600 ggoveđeg mesa
6 kašikasuncokretovog ulja
2 komlovorovog lista
250 mlsoka od paradajza
1 kašičicebosiljka
2 kašikavegete
po ukususoli
1 kašičiceperšuna
600 gcrnog luka
2 kašičicemlevene crvene paprike
malobibera

Dinstanje luka




Oljuštite crni luk i sitno ga iseckajte. Na prethodno zagrejanom ulju pržite luk dok ne dobije tamno žutu boju.




Pošto je luk dobro propržen, dolijte vodu i ostavite da se dinsta oko 20-ak minuta.




U međuvremenu, isecite meso na kocke.




Kuvanje gulaša




Kada je luk prodinstan, dodajte 2 kašičice crvene paprike, nekoliko listova lovora i govedinu.




Dolijte vodu, promešajte, dodajte peršun i ostavite da se krčka.




Ukoliko je potrebno, s vremena na vreme, dolivajte vodu.




Završni deo




Petnaestak minuta pre nego što je paprikaš završen, dodajte vegetu i paradajz sok, pa posolite i pobiberite po ukusu.




Što se duže kuva, gulaš je lepši. Ne zaboravite da gulaš sa vremena na vreme promešate.




Na samom kraju, dodajte kašičicu bosiljka i kuvajte još 2-3 min.




Posluženje




Gulaš poslužite sa makaronama ili krompir pireom.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment