Tuesday, August 30, 2011

Lignje punjene sirom

Većina nas voli more i tuguje za njim tokom zimskih meseci. Nema boljeg leka protiv tuge od ukusno spremljene hrane, a morski specijalitet poput ovog je najbolji izbor za ovaj slučaj.

Sastojci za 3 osobe

800 glignji
50 mlbelog vina
1 kašikaperšuna
2 kašičicevegete
2 kašikaprezli
50 mlmaslinovog ulja
2 čenabelog luka
200 gkačkavalja

Priprema nadeva



Očistite lignje (ukoliko niste kupili pakovanje sa očišćenim lignjama), a krakove sitno isecite i smestite u posudu srednje veličine.



Narendajte sir i dodajte ga u posudu sa lignjama.



Dodajte prezle, peršun i protisnuti beli luk.



Nadev dobro promešajte.



Punjenje lignji nadevom



Nadevom napunite lignje, a krajeve sastavite čačkalicama.



Prženje lignji



Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i lignje pecite 6-7 minuta sa svake strane.



Pospite lignje vegetom, dolijte vino (50 ml) i kratko prokuvajte.



Prijatno!

No comments:

Post a Comment