Većina nas voli more i tuguje za njim tokom zimskih meseci. Nema boljeg leka protiv tuge od ukusno spremljene hrane, a morski specijalitet poput ovog je najbolji izbor za ovaj slučaj.
Očistite lignje (ukoliko niste kupili pakovanje sa očišćenim lignjama), a krakove sitno isecite i smestite u posudu srednje veličine.
Narendajte sir i dodajte ga u posudu sa lignjama.
Dodajte prezle, peršun i protisnuti beli luk.
Nadev dobro promešajte.
Nadevom napunite lignje, a krajeve sastavite čačkalicama.
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i lignje pecite 6-7 minuta sa svake strane.
Pospite lignje vegetom, dolijte vino (50 ml) i kratko prokuvajte.
Prijatno!
Sastojci za 3 osobe
800 g | lignji |
---|---|
50 ml | belog vina |
1 kašika | peršuna |
2 kašičice | vegete |
2 kašika | prezli |
50 ml | maslinovog ulja |
2 čena | belog luka |
200 g | kačkavalja |
Priprema nadeva
Očistite lignje (ukoliko niste kupili pakovanje sa očišćenim lignjama), a krakove sitno isecite i smestite u posudu srednje veličine.
Narendajte sir i dodajte ga u posudu sa lignjama.
Dodajte prezle, peršun i protisnuti beli luk.
Nadev dobro promešajte.
Punjenje lignji nadevom
Nadevom napunite lignje, a krajeve sastavite čačkalicama.
Prženje lignji
Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i lignje pecite 6-7 minuta sa svake strane.
Pospite lignje vegetom, dolijte vino (50 ml) i kratko prokuvajte.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment