Krmenadle sa prilogom od krompira su ukusan, ali već uobičajen, obrok. Da biste im osvežili ukus i obogatili izgled, dovoljno je da ih servirate u kombinaciji sa ovim, za pripremu jednostavnim, paradajz-sosom.
Sitno iseckajte crni luk.
Izblendajte paradajz ili ga iseckajte na kockice.
Uzdužno iseckajte masline.
U posudi srednje veličine zagrejte ulje pa propržite luk.
Dodajte prethodno usitnjeni paradajz i paradajz pire.
Sos pobiberite i posolite pa ostavite da krčka desetak minuta.
Dodajte masline i ostavite da se kuva još 5 min.
Sipajte ulje u tiganj i stavite parče maslaca (zbog bolje arome) pa zagrejte.
U zagrejano ulje lagano položite kremenadle.
Pobiberite, posolite i pospite origanom.
Ovako pripremljeno jelo upotpunite sa malo pomfrita.
Prijatno!
Sastojci za 4 osobe
600 g | svinjskih kremenadli |
---|---|
po želji | soli |
425 ml | oljuštenog paradajza |
1 kašika | paradajz pirea |
1 kašika | maslaca |
1 kašičice | origana |
1 kom | crnog luka |
3 kašika | maslinovog ulja |
malo | bibera |
50 g | maslina |
Priprema sosa
Sitno iseckajte crni luk.
Izblendajte paradajz ili ga iseckajte na kockice.
Uzdužno iseckajte masline.
U posudi srednje veličine zagrejte ulje pa propržite luk.
Dodajte prethodno usitnjeni paradajz i paradajz pire.
Sos pobiberite i posolite pa ostavite da krčka desetak minuta.
Dodajte masline i ostavite da se kuva još 5 min.
Prženje kremenadli
Sipajte ulje u tiganj i stavite parče maslaca (zbog bolje arome) pa zagrejte.
U zagrejano ulje lagano položite kremenadle.
Pobiberite, posolite i pospite origanom.
Posluživanje
Ovako pripremljeno jelo upotpunite sa malo pomfrita.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment