Tuesday, August 30, 2011

Krmenadle u paradajz sosu

Krmenadle sa prilogom od krompira su ukusan, ali već uobičajen, obrok. Da biste im osvežili ukus i obogatili izgled, dovoljno je da ih servirate u kombinaciji sa ovim, za pripremu jednostavnim, paradajz-sosom.

Sastojci za 4 osobe

600 gsvinjskih kremenadli
po željisoli
425 mloljuštenog paradajza
1 kašikaparadajz pirea
1 kašikamaslaca
1 kašičiceorigana
1 komcrnog luka
3 kašikamaslinovog ulja
malobibera
50 gmaslina

Priprema sosa



Sitno iseckajte crni luk.



Izblendajte paradajz ili ga iseckajte na kockice.



Uzdužno iseckajte masline.



U posudi srednje veličine zagrejte ulje pa propržite luk.



Dodajte prethodno usitnjeni paradajz i paradajz pire.



Sos pobiberite i posolite pa ostavite da krčka desetak minuta.



Dodajte masline i ostavite da se kuva još 5 min.



Prženje kremenadli



Sipajte ulje u tiganj i stavite parče maslaca (zbog bolje arome) pa zagrejte.



U zagrejano ulje lagano položite kremenadle.



Pobiberite, posolite i pospite origanom.



Posluživanje



Ovako pripremljeno jelo upotpunite sa malo pomfrita.

Prijatno!

No comments:

Post a Comment