Tuesday, August 30, 2011

Musaka sa prazilukom

Spremili smo Vam još jednu varijaciju musake, tradicionalnog jela istočnog Mediterana, ali ovog puta sa prazilukom i mozzarella sirom.

Sastojci za 4 osobe

1 kgpraziluka
150 mlsoka od paradajza
malosuncokretovog ulja
maloperšuna
50 gmocarela sir
1 glavicecrnog luka
malobibera
1 komkisele pavlake
500 gmlevenog mesa
malosoli
2 komlovorovog lista

Priprema



Sitno iseckajte luk i prodinstajte ga.



U međuvremenu operite i očistite praziluk pa ga isecite na kolutiće.



U veću posudu sipajte vodu i posolite je.



Pošto je voda proključala, dodajte praziluk i ostavite da se kuva oko 5 min. Praziluk procedite po završetku kuvanja.



Pošto ste prodinstali luk, dodajte pasirani paradajz i ostavite da krčka još 10-ak minuta.



Dodajte meso i ostavite da se sos krčka jos 15-ak minuta.



Dodajte peršun i lovorov list.



Filovanje



U vatrostalnu posudu ređajte sloj praziluka pa sloj sosa. Ponavljajte taj postupak dok ne potrošite sastojke.



Nanesite pavlaku i ravnomerno je rasporedite.



Na kraju, narendajte sir i ostavite 20-ak minuta da se zapeče u rerni na 200°C.



Prijatno!

No comments:

Post a Comment