Tuesday, August 30, 2011

Pohovani pileći rolat

Zanimljiva kombinacija pilećeg mesa, povrća i začina koja zaslužuje da se malo potrudite oko njene pripreme jer pleni izgledom i oduševljava ukusom.
 

Sastojci za 2 osobe

600 gpilećeg filea
1 kašikabosiljka
80 gprezli
0.5 lsuncokretovog ulja
50 gcrnih maslina
2 komjajeta
300 gparadajza
1 kašikanaseckanog peršuna
1 čenabelog luka
Spremite čekić za meso, prozirnu foliju, čačkalice, dublji tiganj i jednu veću posudu.


Priprema



Pileći file prekrijte prozirnom folijom i čekićem za meso izlupajte na pola centimetra debljine.




Nadev




Ogulite paradajz, odstranite semenke i izrežite na kockice.




Uzdužno isecite masline.




Izgnječite beli luk.




Dodajte peršun, vegetu i bosiljak.




Dodajte izgnječeni beli luk, narezane masline i maslinovo ulje.




Sve to dobro izmešajte.




Rolat




Svaki odrezak nafilujte nadevom i umotajte.




Krajeve pričvrstite čačkalicama.




Stavite rolat u posebnu posudu.




Prženje




Rolate uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle.




Pržite na zagrejanom ulju desetak minuta. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja, izvadite čačkalice i poslužite.



Prijatno!
 

No comments:

Post a Comment