Zanimljiva kombinacija pilećeg mesa, povrća i začina koja zaslužuje da se malo potrudite oko njene pripreme jer pleni izgledom i oduševljava ukusom.
Sastojci za 2 osobe
600 g | pilećeg filea |
---|---|
1 kašika | bosiljka |
80 g | prezli |
0.5 l | suncokretovog ulja |
50 g | crnih maslina |
2 kom | jajeta |
300 g | paradajza |
1 kašika | naseckanog peršuna |
1 čena | belog luka |
Spremite čekić za meso, prozirnu foliju, čačkalice, dublji tiganj i jednu veću posudu.
Pileći file prekrijte prozirnom folijom i čekićem za meso izlupajte na pola centimetra debljine.
Ogulite paradajz, odstranite semenke i izrežite na kockice.
Uzdužno isecite masline.
Izgnječite beli luk.
Dodajte peršun, vegetu i bosiljak.
Dodajte izgnječeni beli luk, narezane masline i maslinovo ulje.
Sve to dobro izmešajte.
Svaki odrezak nafilujte nadevom i umotajte.
Krajeve pričvrstite čačkalicama.
Stavite rolat u posebnu posudu.
Rolate uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle.
Pržite na zagrejanom ulju desetak minuta. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja, izvadite čačkalice i poslužite.
Prijatno!
Priprema
Pileći file prekrijte prozirnom folijom i čekićem za meso izlupajte na pola centimetra debljine.
Nadev
Ogulite paradajz, odstranite semenke i izrežite na kockice.
Uzdužno isecite masline.
Izgnječite beli luk.
Dodajte peršun, vegetu i bosiljak.
Dodajte izgnječeni beli luk, narezane masline i maslinovo ulje.
Sve to dobro izmešajte.
Rolat
Svaki odrezak nafilujte nadevom i umotajte.
Krajeve pričvrstite čačkalicama.
Stavite rolat u posebnu posudu.
Prženje
Rolate uvaljajte u brašno, u razmućena jaja pa u prezle.
Pržite na zagrejanom ulju desetak minuta. Kada su gotovi, izvadite ih iz tiganja, izvadite čačkalice i poslužite.
Prijatno!
No comments:
Post a Comment